Actualitate

Directorul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, reclamat la Parchet și cu salariul tăiat

Consiliul Județean Cluj s-a întrunit în ședință extraordinară și decis astăzi sancționarea disciplinară a directorului general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj, Claudiu Daniel Tămaș și a început procedura de angajare a răspunderii penale.

directorul Agentiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Claudiu Daniel Tamas directorul Agentiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Claudiu Daniel Tamas

Sancțiunea vine ca urmare a unei serii de abateri disciplinare constatate în exercitarea funcției de director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj, respectiv cea de neglijență repetată în rezolvarea lucrărilor și încălcarea prevederilor legale referitoare la îndatoriri, conform constatărilor expuse în Raportul Comisiei de disciplină, care l-a cercetat administrativ. Comisia a propus sancţionarea disciplinară a directorului cu sancţiunea prevăzută de art. 77 alin. 3 lit. b) din Legea nr. 188/1999, respectiv diminuarea drepturilor salariale cu 20% pe o perioadă de 3 luni.

Întrucât s-au constatat indicii că faptele constatate pe parcursul cercetării pot angaja răspunderea penală, Comisia de disciplină a sesizat atât Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca (Sesizarea nr. 61/17.01.2016 și adresa nr. 2001/26.01.2017).

Etichete: sanctiune
abonare newsletter